was successfully added to your cart.

Coș

Vom face un scurt ghid de organizare a petrecerii de botez reusita pentru copilul dumneavoatra .Petrecerea de botez este primul eveniment din viața bebelușului, Însă organizarea unui eveniment special poate fi  stresantă și obositoare pentru noii părinți, fie ca este pentru primul copil,al doilea sau al treilea. Echipa AzZa Dj îți sare în ajutor și-ți spune tot ce trebuie să știi să pregătești pentru petrecerea de botez a bebelușului ca totul sa fie un moment de neuitat.

Planificarea și organizarea până în cele mai mici detalii îți vor garanta succesul unei seri de neuitat. Chiar dacă bebelușul nu va putea participa activ la această petrecere, amintirile imortalizate îi vor aduce cu siguranță zâmbete pe buze peste ani.
Ce este botezul?
Botezul este o ceremonie religioasa care transmite multe emotii pentru familia noului nascut. Iar ca orice veniment important din viata noastra are o semnificatie deosebita.
Traditii si obiceiuri?
Tradiția românească spune că bebelușul nu trebuie schimbat de hainele de botez cu care a fost adus la biserică înainte de apusul soarelui. De asemenea, se spune că acesta nu trebuie pupat până a doua zi. La biserică, apa de botez trebuie să fie rece. După ceremonia religioasă, copilului va fi uns cu un bețișor parfumat de către părinte după urechiușe, la subraț și pe piciorușe.
Organizarea Botezului:
Prima dată se va alege biserica unde se va oficia botezul, iar apoi restaurantul unde va avea loc petrecerea.
– se va merge si se va discuta cu preotul pentru fixarea zilei și modalității în care trebuie serbat botezul;
– se vor alege nașii copilului, aceștia vor fi persoane foarte importante atat în viața copilului cât și a părinților;
– pregătirile trebuie să fie realizate din timp pentru ceremonia de la biserică. Invitații vor veni cu cel puțin 10 minute înainte;
– petrecerea de după botez poate fi restrânsă, doar cu nașii, familia și prietenii apropiați sau poate fi o petrecere extinsă, cu mulți invitați, cu un meniu special, la restaurant.
Ce trebuie sa aduca parintii la Botez?
A deveni  parinte este un motiv de bucurie, o binecuvantare. Atunci cand te gandesti la tot ce tine de copil iti doresti mereu sa nu ii lipseasca nimic ,apoi cand vine vorba de primul sau eveniment special din viata, vrei sa fie totul bine pus la punct si in cele mai mici detalii, ceea ce devine un pic stresant.
Părinții vor avea pregătit un rând complet de haine pentru bebeluș, cu care va fi îmbrăcat înainte de botez (la plecarea de acasă), o foarfecă și o cutiuța pentru momentul cănd preotul va tăia părul bebelușului, pentru a păstra amintirea botezului.
-certificatul de naștere al copilului pentru biserica
-oferirea unui cadou simbolic nașilor
-cumpără bomboane și servește în biserică
Ce trebuie sa faca nasii la Botez?
Nașii îi vor cumpăra copilului un trusou complet de îmbrăcat; de asemenea, îi vor cumpăra preotului un prosop și un sapun pe care le va folosi înainte de a scălda copilul, vor plăti ceremonia de botez și îi vor oferi copilului fie bani, fie un cadou. Nașii trebuie să îi cumpere cercei copilului daca este fetiță sau lănțișor dacă este băiat.
Pentru slujba din biserica, nasii, de asemenea, vor mai pregăti:  Vin pentru împărtășanie, ulei pentru mir, bomboane pentru a servi invitatii la biserica, o icoana pe care preotul o va sfinti si nasii o vor darui bebelusului, lumanarea pentru botez.
OBLIGAȚIILE NAȘILOR
Nașii vor fi părinții spirituali ai copilului. Ei vor mărturisi, se vor lepăda de păcatul strămoșesc, de cele rele și se vor închina lui Iisus, creștinând copilul. Se obișnuiește ca fetele să fie botezate de către naș, iar băieții, de către nașă. Înainte de intrarea în Biserică, nașa sau nașul, după caz, se va spovedi și se va împărtăși, pentru a fi curați în fața lui Dumnezeu.

Leave a Reply

×