Stim cu totii ca lumanarile pentru botez sunt foarte importante, au o insemnatate foarte mare pentru taina botezului.Ceremonia se desfasoara intr-un lacasi sfant,religios in care se crestineaza pruncul. Avem cateva propuneri foarte frumoase in privinta alegerii unor lumanari pentru a se desfasura sfanta ceremonie,ele sunt decorate, confectionte manual, cu grija, minutiozitate, special pentru a lumina ziua in care cel mic devine crestin si bineinteles, la baita de a doua zi cand se reaprinde lumina lumanarii.
Lumanarea de botez este simbolul luminii, ea reprezinta adevarul, sfintenia, binecuvantarea Mantuitorului Iisus Hristos. Se aprinde in cadrul botezului pe toata durata ceremoniei, pentru a lumina viata noului nascut, pentru ca viata lui sa fie indrumata de lumina lui Dumnezeu. Lumina este simbolul vietii vesnice.

Asadar,viata pruncului se desfasoara in lumina de aceea prezenta unei lumanari aprinse simbolizeaza calatoria vietii in lumina. Bineinteles ca Lumanarea este cumparata de catre nasi,comform traditiei crestine si tinuta de catre unul dintre nasi pe tot parcursul cermoniei. Deoarece Nasii sunt considerati a doua pereche de parinti spirituali ai micutului, au rolul de calauzitori si sfatuitori ca o lumina calauzitoare. Nasii au datoria sa duca pe cel mic pe drumul bun al vietii, sa il fereasca de greutatile, obstacolele vietii.
Alegerea lumanarii poate fi in functie de tematica botezului, dar si de gusturile nasilor si a parintilor, se poate alege si dupa traditii. Lumanarea de botez, poate fi alba ce simbolizeaza puritate, dar sunt si de diferite culori si forme, cu fagure spre exemplu ce ii ofera un design modern. Este important in alegerea unei lumanari potrivite sa nu se indoaie,sa nu se topeasca repede la temperaturi mai inalte.

Lumanari botez baiat:

Lumanarea este decorata cu flori, lavande, grau, diverse aranjamente ca sa fie cat mai estetica, dar multi aleg sa combine diverse plante pentru o insemnatate mai puternica pentru cel mic sau cea mica. Aranjamentele difera bineinteles dupa gusturi si traditii cu panglici in diferite culori,sau funde,ursuleti,accesorii,fie pentru fata, fie pentru baiat. Traditia spune ca a doua zi dupa botez, adica baita micutului cand nasa ii face baie, in timpul acestui ritual se aprinde lumanarea de botez, ea mai poate fi aprinsa atunci cand cel mic se imbolnaveste sau in fiecare an de ziua de nastere.

Lumanari botez fete:

Idei pentru a decora cristelnita bebelusului.
Florile inseamna prosperitate, finete, viata, puritate, speranta, iubire. Este adevarat, un decor, dar toate au o insemnatate aparte si pentru a crea atmosfera potrivita pentru ceremonia magica.

Idei pentru marturii.

Marturiile au o insemnatate foarte mare cand vine vorba de botez sau nunta. Este un semn de multumire, un obicei de a acorda oaspetilor care participa la ceremonie un mic cadou din partea parintilor si a copilului botezat, ca i-au fost alaturi in cea mai importanta petrecere din viata lui. Alegerea marturiilor,este in functie de stilul evenimentului, ele pot varia in functie de produs, culoare, forma, insemnatate, tematica, important este mesajul care este transmis. Criteriul de alegere, nu trebuie sa fie pretul, ci mai de graba faptul ca acestea vor ramane ca o amintire pest ani si ani pentru invitati .
Acest obicei al marturiilor vine inca din Evul Mediu si a fost practicat pe larg de cãtre casele de nobili din Europa Centralã. Cu timpul, acest obicei s-a mai schimbat, dar pãstreazã ideea generalã a gestului: un mod elegant de a spune „multumesc” tuturor invitatilor ca au facut un efort de sprijinire a nou-nascutului.

 

×